Burger King Semla Meny Pris

Burger King Semla Meny Pris Sweden [juni 2024]

Burger King har lanserat sin Semla meny för att fira den traditionella svenska semlan. I denna guide ska vi ta en närmare titt på detta nya tillskott till Burger King Semla Meny, inklusive dess historia, variationer, prissättning och kvalitet.

Semla är en älskad svensk delikatess som traditionellt serveras under fettisdagen, men på senare år har den blivit populär under hela fastlagen. Den består vanligtvis av en vetebulle fylld med mandelmassa och vispad grädde, och toppad med ett lager av florsocker. Burger King har tagit upp denna traditionella godsak i sin meny för att erbjuda kunderna en smak av svensk kultur.

Burger King Semla Meny

ItemPrice (SEK)
Semmelburgare29
Menu with fries and drink59
Burger King Semla Meny Pris

Kolla också: Burger King Meny Priser

Burger King Semlas historia och ursprung

Semlan har en lång historia i Sverige och är förknippad med traditionella högtider och festligheter. Ursprunget kan spåras tillbaka till medeltiden, då semlan var en enkel fastemåltid för att förbereda för den kommande fasta perioden. Idag har semlan utvecklats till en lyxigare godbit, men den bär fortfarande på många av sina traditionella smaker och seder.

Burger King Semla Meny Pris
Burger King Semla Meny Pris

Traditionell Semla

Den traditionella semlan består av en mjuk vetebulle fylld med mandelmassa och grädde, och det är denna klassiska smak som många svenskar älskar och ser fram emot varje år.

Moderna variationer

Med tiden har det dykt upp olika variationer av semlan, inklusive olika fyllningar som vaniljkräm eller jordgubbssylt. Burger King har utforskat dessa moderna twistar på semlan för att tillgodose olika smaker och preferenser.

burger king linköping Sweden

Burger King Semla Meny officiella webbplats

Burger King

Vanliga frågor

Burger King Semla är en semla i burgareformat. Den består av en pärlsockrad kardemummabulle, fylld med en brownie vilandes på en bädd av mandelmassa, toppad med vispad grädde.

Burger King Semla säljs vanligtvis under semmelsäsongen, som i Sverige sträcker sig från januari till februari.

Du kan beställa Burger King Semla i restaurangen, via drive-in eller via Burger Kings app.

Priset på Burger King Semla kan variera beroende på restaurang. I Sverige kostar den vanligtvis runt 39 kronor.

Burger King Semla innehåller mjölk, gluten, ägg och soja. Den kan också innehålla spår av nötter och sesamfrön.

Ja, Burger King erbjuder en glutenfri variant av Semlan. Den glutenfria semlan har en bulle gjord av havre och majsmjöl.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *